Коментар на Мъск срина доуджкойн

Милиардерът дебютира в комедийното шоу „Saturday Night Live”

Коментар на Мъск срина доуджкойн

Снимка: БТА

9208 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Илон Мъск сам се провъзгласи за „баща на доуджкойна“ (Dogefather), но ефектът от действията му върху криптовалутата определено говори за огромното му влияние върху курса ѝ. Вчера екстравагантният милиардер дебютира като домакин на емблематичното комедийно шоу „Saturday Night Live” на NBC, по време на което бе отделено време и на нашумялата напоследък дигитална монета. Часове по-късно цената ѝ се срина с близо 30%. 

За криптовалутата стана дума още в началото на епизода, когато към Мъск се присъедини и майка му Мей. Тя възкликна, че е развълнувана от това какъв ще е подаръкът ѝ за Денят на майката, като изтъкна, че се надява да не е доуджкойн. В отговор синът ѝ отвърна, че ще е тъкмо това. По-късно милиардерът бе подканен да обясни какво представлява токенът и той се постара да влезе в ролята на финансов познавач.

Мъск определи дигиталната монета като

бъдещето на валутите, неудържим финансов инструмент, който ще завладее света.“ 

Причина за срива обаче може да бъде намерена в отговора на въпроса дали вдъхновената от шеговит мем криптовалута е „шумотевица“. На него Мъск каза простичко: 

Да, това е шумотевица.“ 

В дните преди шоуто SNL криптовалутата достигна рекордните 74 цента за брой, регистрирайки 14 400% ръст за година. Развълнувани трейдъри от цял свят организираха събития за гледане на епизода. В опит да подгрее публиката за предстоящото шоу милиардерът публикува снимка в Twitter, на която позира заедно с гост звездата Майли Сайръс, но и с представител на породата Шиба ину.

В друг туит Мъкс призова хората да инвестират с повишено внимание в криптовалутите, които дават големи обещания.

Коментари: 0