Константин Каменаров: БНТ ще излъчва зимната олимпиада

Олимпийските игри ще се проведат от 9 до 25 февруари

Константин Каменаров: БНТ ще излъчва зимната олимпиада
912 ~ 2 мин. четене
Зимната олимпиада, която ще се проведе от 9 до 25 февруари в южнокорейския град Пьончанг, ще се излъчва в каналите на БНТ. Това заяви генералният директор на Българската национална телевизия Константин Каменаров в ефира на "Дарик" радио. 

Той обясни, че след дълги преговори националната телевизия е успяла да подпише договор с Discovery Communications и е придобила правата за излъчване на 110 часа програма от Зимните олимпийски игри и 250 часа от състезанията на Лятната олимпиада в Токио през 2020 г. 

"Преговорите бяха сложни, тъй като пакетът струваше шест пъти повече отколкото бяхме плащали до момента и от Discovery Communications искаха малко над 1 млн. евро. В крайна сметка успяхме да договорим по-добри условия", обясни Константин Каменаров. 

По думите му статистиката показва, че спортът е най-големият генератор на реклама, като на първо място е футболът. Тенисът също набира популярност заради участието на Григор Димитров. "Спортът е единственото нещо в модерния свят, което хората искат да гледат на живо. Световното по футбол в Русия също ще се предава по БНТ. Има лицензи за всички мачове", добави още той. 

Генералният директор на БНТ коментира, че предстои препрограмиране на всички канали на националната телевизия. БНТ HD може да поеме всичко, което не може да поеме БНТ1. Планираме БНТ HD да стане спортен канал. Идеята е БНТ 2 да стане малко по-раздвижена и динамична телевизия. Смятам, че ще бъде добре да стане културно-образователен канал. БНТ Свят е канал за нашите сънародници извън границите на България. Той ще си остане в този вид", поясни Константин Каменаров. Той сподели, че националната телевизия се готви да снима нови български сериали. 

По повод изказването му, че Панорама има вариант да се премести в събота или неделя, той каза, че според него петък вечер не е най-подходящото време заради края на работната седмица и фактът, че хората са уморени и не искат да се напрягат с толкова сериозна тематика, но все още не е взето категорично решение.
Подкрепи Economic.bg