Коронакризата освободи рекорден брой апартаменти в Манхатън

Вследствие на това наемните цени тръгнаха надолу

Коронакризата освободи рекорден брой апартаменти в Манхатън

Снимка: pixabay

Броят на свободните апартаменти в Манхатън, които се отдават под наем, достигнаха рекорни нива през юни, показва доклад на агенцията за недвижими имоти Miller Samuel and Douglas, предава CNBC. Според данните повече от 10 000 апартамента са се „появили“ на пазара през юни, което е увеличение от 85% спрямо година по-рано.

Анализаторите твърдят, че нарастващият брой на празните апартаменти в района се дължи до голяма степен на блокадата, под която бе поставен заради коронакризата, което попречи на брокерите да провеждат огледи до 22 юни. „Забраната за провеждане на огледи падна едва през последната седмица на месец юни, което беше крайно недостатъчно, за да повлияе на пазара“, се казва в доклада на агенцията.

Вследствие на това наемните цени започнаха да падат и така през месец юни един апартамент в Манахтън се предлага със 8% по-малко. Все пак обаче наемите в града са около 3400 долара, което е около два пъти над средното за страната. Новоподписаните договри за наем в Манхатън са с 42% по-малко през миналия месец в сравнение с година по-рано.

Коментари: 0