„Кредити нямам, заплатата ми стига”

Бойко Борисов, премиер на България

Цитат на деня:

„Кредити нямам, заплатата ми стига”

Снимка: БГНЕС

240 ~ 2 мин. четене

Много ми се услади борбата с контрабандата. Искам да уверя контрабандистите, че това не е само временно, заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия тази сутрин. В ефир той допълни, че няма кредити и че заплатата му стига.

Днес обаче в бюджета сме събрали 2 млрд. повече от миналата година – от акциз, данъци, от борбата с корупцията, горива, цигари, алкохол. Вече се наблюдава всеки ТИР при влизането на границата чрез видеокамери, всяка една цистерна се проследява с джи пи ес, похвали се Борисов.

Запитан за случващото се с румънския му колега Виктор Понта, Борисов коментира така: „Да те викнат в прокуратурата – това им е работата. Нима мен тук не ме разхождаха 15 години по прокуратурата, проверяваха ме за какво ли не”.

При нас прокуратурата също е абсолютно независима, както е в Румъния, заяви Борисов и запита с как да го докаже - да правим лов на вещици – това лесно се прави. Лесно мога да подкарам Орешарски.

Премиерът припомни скандалните записи, направени в дома му в Банкя. Според него записът с прокурора Николай Кокинов е незаконен. "Записът на Кокинов е фалшив – има ли го, няма ли го – няма да го коментирам". Борисов бе категоричен, че главният прокурор Сотир Цацаров е абсолютно независим. Не сме си избрали ние Цацаров, избра го Висшият съдебен съвет. Ако съм го избрал аз, той ще бъде страхлив, заяви Борисов. Запитан как ще коментира думите на Радан Кънев, който каза, че за избора на Цацаров знаели 6 месеца по-рано, Борисов посочи, че това било негово мнение и не е съгласен с всяко казано нещо от реформатора.

Прави се внушение за Сотир Цацаров. Какво да направи Цацаров, за да покаже, че е независимост – да дойде да задържи мен или Орешарски ли, запита премиер. Главният прокурор на Република България не е подчинен на никого в България, категоричен бе Бойко Борисов.

Преди година внушиха, че Нова телевизия е моя, сега внушават, че ГЕРБ е с ДПС. Не трябва да слагаме ДПС като брошка на ГЕРБ, каза още Борисов.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg