КРИБ отговори на обвиненията от Пламен Бобоков

Светлият бизнес е ежедневен труд без помощта на политици, независимо от коя институция, пише в позицията на бизнес организацията

КРИБ отговори на обвиненията от Пламен Бобоков

Снимка: Красимир Свраков

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) излезе с остра позиция срещу твърденията на Пламен Бобоков от вчера, че бизнес организацията не го е подкрепила при прокурорските действия срещу него и брат му Атанас Бобоков. По тази причина вчера, по време на заседание на УС на КРИБ, двете фирми "Приста Ойл Холдинг" ЕАД и "Монбат" АД подадоха документи за напускане на Конфедерацията с мотива, че тя вече „не представлява гласа на българския бизнес“.

По този повод изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов написа в позиция от името на бизнес организацията, че при започване на досъдебно производство срещу член на КРИБ, организацията не взима становище до произнасяне на присъда на последна инстанция, "независимо от това за колко важен се възприема този член". Опитите да бъде оказван натиск за нарушаване на тази принципна позиция, особено когато идва от обектите на досъдебното производство, сами по себе си говорят за своята абсурдност, пише в писмото до медиите.

"Атаката срещу КРИБ бе отразена почти едновременно, очевидно с предварителна подготовка, от обичайната група сайтове с едни и същи опорки, а всъщност между редовете отново прозира, че гроздето е кисело, защото е много високо. И точно от тази височина КРИБ ще продължи да гони търговците  от храма, няма да допуска търговия с влияние от нейно име, злоупотреби с монополни цени на електрическа енергия, монопол над складовете за горива и оттам – монополни цени по бензиностанциите и т.н", пише в позицията днес.

Вътре е добавено също, че "поръчковите подвиквания в стил „дръжте крадеца“ няма да помогнат на подвикващия, няма да му донесат нов бизнес, нито да му оправят стария".

Светлият бизнес в КРИБ е ежедневен труд без помощта на политици, независимо от коя институция. Това се оценява от фирмите в България по достойнство и не е случайно, че в деня на театрално-водевилното напускане, в КРИБ приехме три нови браншови организации с общо 37 члена.

КРИБ не е организация за тези, които тровят природата и хората, КРИБ е за сериозни и достойни бизнесмени. Точно те са „Гласът на българския бизнес“ и ще продължат да бъдат този Глас, завършва позицията.

Коментари: 0