Круизен кораб по нов дизайн обещава да се справи с морската болест (снимки)

Той обещава по-малко клатене при срещата с вълните

Круизен кораб по нов дизайн обещава да се справи с морската болест (снимки)

Снимка: Aurora Expeditions

Една от основните причини някои хора да не резервират круизи е морската болест.

Но ако нов кораб, наречен "X-Bow", изпълни обещанията си, това може да си остане проблем от миналото.

Ulstein, базирана в Норвегия компания за корабостроене, е проектирала кораба, така че да се улесни изживяването в морето за хората, на които обикновено им е трудно да пътуват по вода, като същевременно гарантира, че цялостното пътуване е по-плавно за всички на борда.За разлика от традиционния кораб, който се движи нагоре и надолу по вълните, X-Bow "пронизва" прибоя и разпръсква енергията си по страните на лодката. Това означава, че има по-малко клатещо движение, което от своя страна намалява възможността за прилошаване.

Той също така елиминира „удара“, който човек усеща, след като съдът бъде ударен от особено силна вълна и по този начин прави по-плавно, по-последователно возенето.Първият кораб X-Bow, който се появи на потребителския пазар, е Greg Mortimer от Aurora Expeditions, който е специализиран в круизи до Антарктида. Наречен на един от първите австралийци, изкачили се на връх Еверест, той тръгва на пътешествие днес от Ушуая, Аржентина.

Различният дизайн на X-Bow също изисква преосмисляне на интериора на кораба.

"Тъй като загубихме челната палуба, отстрани и отпред направихме специални места, за да могат пътниците да имат външен изглед", обяснява Виктория Примроуз от Aurora Expeditions пред CNN. "Но тогава, когато корабът е неподвижен, имаме подвижни хидравлични платформи отстрани".Първото плаване на Greg Mortimer е 12-дневен маршрут, въпреки че Aurora предлага по-дълги маршрути, където гостите могат да посетят Фолклендските острови.

В Антарктида има строги правила за запазване на малки размери на групата, така че Greg Mortimer разполага само със 122 легла - достатъчни за 100 пътници, максималният дневен лимит, а останалите са екипаж. 

Има само един ресторант, а екипажът и пътниците вечерят заедно, създавайки усещане за интимност на борда.


Коментари: 0