Круизни оператори ще приемат само ваксинирани туристи

Saga Cruises ще рестартира пътуванията си през май, за да имат време хората да се ваксинират

Круизни оператори ще приемат само ваксинирани туристи

Снимка: Pixabay

Saga Cruises, подразделение на Saga Group - круизна линия със седалище в Англия - обяви, че всеки, който иска да прекара ваканцията си на борда на нейните кораби задължително ще трябва да се е ваксинирал срещу коронавирус. Фирмата ще отложи рестартирането на своите туристически пътувания до май, за да даде на клиентите достатъчно време да се ваксинират.

„Здравето и безопасността на нашите клиенти винаги е бил наш приоритет, затова взехме решение да изискваме от всички наши пътници да бъдат ваксинирани срещу заразата“, се казва в изявление на туристическия оператор, предава BBC.

Освен изискването за ваксина преди да се качат на борда на корабите, туристите ще трябва да преминат през обстоен медицински преглед, както и да се тестват за COVID-19. Освен това капацитетът на корабите ще бъде ограничен до максимум 800 души.

В момента в Европейския съюз текат преговори за въвеждането на ваксинационен паспорт. Освен това много от авиокомпаниите и други компании, заети в сектор „Туризъм“ обсъждат дали да задължат туристите да бъдат ваксинирани.

Коментари: 0