КТБ остави община Раковски без 3 млн. лв. на прага на зимата

Местните общинари чакат БНБ да реши как да върнат парите за селски кметства, водния цикъл и ремонта на улици

КТБ остави община Раковски без 3 млн. лв. на прага на зимата
184 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Община Раковски остава с цели 3 млн. лв. по-малко заради закриването на проблемната Кооперативна търговска банка (КТБ), алармира днес Kmeta.bg.

На прага на зимата хората там са изправени пред истински изпитания.„Надяваме се, че държавата ще си влезе във функцията, тъй като вече не е в правомощията на БНБ, и ще възстанови поне по-голямата част от тези средства. Една такава община като нашата няма как да функционира без средства. Това на практика е невъзможно”, коментира пред Нова телевизия председателят на Общинския съвет Младен Шишков.

В бюджета на общината са били планирани 100 хил. лв. за нова сграда на кметството в село Чалукови. В старата постройка положението е критично. Стъпалата, които тръгват от единствената чешма в кметството, крепят триетажното стълбище се държат на 4 колчета. Когато стъпваш, цялата сграда се тресе. Тоалетна в кметството няма. Затова пък има втори етаж, който макар и заключен, се превръща във все по-голяма опасност за служителите.

Освен опасната сграда на кметството в Чалукови, заради блокираните пари се замразяват и проектите по водния цикъл и ремонта на улици в населените места от общината.


Подкрепи Economic.bg