Томислав Дончев щял да размразява спрените европари

Ще работя с министъра на икономиката Божидар Лукарски дори и да не се разбираме, отсече вицепремиерът

Томислав Дончев щял да размразява спрените европари

Снимка: БГНЕС

212 ~ 1 мин. четене

Сред първите задачи на правителството е възстановяването на средствата по спрените оперативни програми на Европейския съюз (ЕС). Това обяви вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Toмислав Дончев, цитиран от Нова телевизия.

По думите му има сериозен риск те да бъдат загубени. „Трябва в най-скоро време да стартираме програмния период 2014-2020 г. Там ни чакат 7,4 млрд. евро.”, казва Дончев.

По думите на вицепремиера България може да бъде по-силна държава: „От този кабинет трябва да се сформира работещ екип, в противен случай нищо няма да се случи”.

Той бе категоричен, че не приема коалиционната формула като „някакво вътрешно надхитряване”. Също така Томислав Дончев счита, че нямало да има особено големи трудности при работата си с новия икономически министър Божидар Лукарски.

„Но по-добрата формула за продуктивна работа с адекватни резултати е наистина да се разбираме. Ако има някаква доза неразбиране това не би дошло от мен. Божидар Лукарски е нов министър, но ние сме обречени да работим заедно", категоричен бе ресорният вицепремиер. 




Подкрепи Economic.bg