Кубинците вече имат достъп до Twitter

Куба остава една от страните в света с най-слабо покритие на интернет, но властите полагат усилия нещата да се променят

Кубинците вече имат достъп до Twitter
Кубинците вече имат възможност да си правят лични страници в микроблогинг платформата Twitter. Това стана факт, след като социалната мрежа започна да идентифицира международния телефонен код на страната.

Кубинците с въодушевление възприеха промените в настройките на социалната мрежа и започнаха да оставят в нея първите си съобщения.

По-рано потребителите на Twitter в Куба можеха да си откриват акаунти само през чуждестранни мобилни номера.

През октомври председателят на Държавния съвет и на Съвета на министрите на Куба Мигел Диас-Канел си откри страница в социалната мрежа. Към момента за акаунта на лидера на карибската страна са се абонирали над 46 000 души.

Куба остава една от страните в света с най-слабо покритие на интернет, но властите полагат усилия нещата да се променят. Мнозинството кубинци могат да влязат в интернет в парковете, където има безжична връзка, стига да имат специална карта, а един час в мрежа струва 1 долар.

От миналата година на острова започна постепенно да се предоставя възможността кубинците да включват в интернет личните си компютри по местоживеене. Страната започна и изпитание на мобилен интернет, който се предоставя чрез технологията 3G.
Коментари: 0