Кунева: Интригата на Радан Кънев е тежък удар срещу РБ

Реформаторите нямат намерение да напуснат властта

Кунева: Интригата на Радан Кънев е тежък удар срещу РБ

Като тежка политическа интрига и тежък удар срещу Реформаторския блок, вицепремиерът и съпредседател на блока Меглена Кунева определи вчерашния призив на лидера на ДСБ Радан Кънев за подкрепа на кандидатурата за втори мандат на президента Росен Плевнелиев.

"Това, че държавата е хвърлена два дни да говори за несъществуващо предложение е изключителна загуба на време. Този тежък политически гаф ще даде своето отражение върху блока много повече отколкото ще повлияе на президента", коментира Кунева в Русе.

По думите й независимо, че президентът изглежда първата жертва на подобна интрига, дълбоката цел е Реформаторският блок.

„Това рефлектира тежко върху формацията”, подчерта лидерът на Движение „България на гражданите”. Според нея президентът ще успее да преодолее ефектът от интригата и го е направил много бързо със своето изявление, но за Реформаторският блок това е много тежко.

Кунева коментира, че блокът трябва да остане единен и се надява под натиска на местните структури централите да се държат прилично. Вицепремиерът увери, че Реформаторският блок няма намерение да напускане управлението.

Коментари: 0