Купувачът на Thomas Cook наема 1500 допълнителни служители

До момента Hays е отворила 450 клона на Thomas Cook

Купувачът на Thomas Cook наема 1500 допълнителни служители

Управляващият директор на Hays Travel Джон Хейс и председателят на Hays Travel Group Ирен Хейс

Снимка: Hays Travel

2717 ~ 1 мин. четене
Новият собственик на фалиралата туристическа агенция Thomas Cook наема близо 1500 нови служители като тласък в бъдещето на индустрията за пакетни почивки.

Hays Travel, който миналия месец купи мрежата от 555 обекта на Thomas Cook във Великобритания след фалита на най-стария туроператор, заяви, че работните места са в допълнение към набирането на 2330 бивши служители от фалиралата група за пътувания. 

До момента Hays е отворила 450 клона на Thomas Cook, ребрендирани като Hays Travel, и продължава да наема персонал за тях, съобщава "Гардиън".

Това включва 500 работни места за служители по обмяната на чуждестранна валута във всеки от бившите магазини на Thomas Cook, както и младши служител за всеки от 737-те клона Hays Travel в Обединеното кралство. 

Преди сделката с Thomas Cook компанията вече управляваше 190 обекта под марката Hays Travel. Други 200 служители са наети за работа в централния офис на компанията в Съндърланд.

„Ние допълнително увеличаваме персонала, за да гарантираме, че имаме най-високите нива на обслужване на клиентите във всички наши магазини и функции на централния ни офис“, казва Джон Хейс, който основава веригата през 1980 г. „Това са фантастични постоянни възможности за кариера за хората, които искат да направят крачка във вълнуваща индустрия, където всеки ден е различен".
Подкрепи Economic.bg