КЗК започва преглед на поредното придобиване на Vivacom

Телекомът осъществи серия от сделки през миналата година, окрупнявайки присъствието си на пазара на интернет и телевизия

КЗК започва преглед на поредното придобиване на Vivacom

Снимка: Красимир Свраков

4553 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Комисията за защита на конкуренцията стартира преглед на последната от поредицата сделки за придобиване, обявени от „Българската телекомуникационна компания“ ЕАД (оперираща под бранда Vivacom). Става дума за покупката на интернет и тв доставчика „Телнет“ ООД, който е един от играчите с добре развита мрежа в Северна България.

Новината за сделката съобщи самата БТК през декември. От уведомлението до регулатора сега става ясно, че компанията ще придобие пряк едноличен контрол над „Телнет“ ООД и непряк върху свързаните „Телнет Секюрити“ ООД и „С. Т. В.“ ЕООД.

Конкурентите имат седем дни, считано от днес (12 януари 2022 г.), за да подадат заявление, в случай че имат доводи против придобиването – с други думи, че то може да навреди на пазара.

Припомняме, че през миналата година БТК осъществи серия от ключови придобивания. Започна с тези на водещите играчи в София и Пловдив – Net1, ComNet Sofia и N3, след което се насочи към Северна България. Компанията вкара в портфолиото си русенското дружество „Нетуоркс-България“ ЕООД и още три фирми от региона.

Бурната експанзия на телекома съвпадна със смяната на неговата собственост и поемането му от United Group.Подкрепи Economic.bg