Български застраховател предоставя лекарски консултации от разстояние

Засега онлайн прегледите са достъпни само за един продукт на компанията, но обещава да го пусне масово

Български застраховател предоставя лекарски консултации от разстояние

Снимка: УНИКА

780 ~ 1 мин. четене

УНИКА България създаде приложението MedUNIQA, което дава възможността за изцяло онлайн лекарски консултации със специалисти в 9 направления - дерматология, гастроентерология, гинекология, ортопедия, ендокринология, педиатрия, урология, вътрешни болести, очни болести.

Приложението MedUNIQA e разработено изцяло за застрахователната компания и има за цел да предлага медицински съвети от специалисти при състояния, които не налагат спешна медицинска помощ. Потребителят, потърсил медицински съвет, ще има възможност да попълни здравен въпросник, в който да запознае медицинското лице със своето здравословно състояние и симптоматиката, която го тревожи. В рамките на 6 часа в работен ден или 12 часа извън ще получи лекарска препоръка как да се справи с неразположението си.

Компанията е създала приложението във връзка със свои застрахователни продукти, които покриват разходи за лекарства, изследвания и т.н. Потребителите ще могат да подават и своите претенции към застрахователя през приложението. Апликацията предлага и електронна здравна карта, с която могат да се идентифицират в медицинските заведения, без да е нужно да представят пластика.

Трябва да се има предвид, че клиентите могат да използват отдалечената консултация, само ако имат конкретна застрахователна полица, но от компанията обещават да въведе онлайн консултациите за всички клиенти.Подкрепи Economic.bg