LG представи новия смартфон G6

За първи път в смартфон индустрията компанията прави формат на екрана в съотношение 18:9

LG представи новия смартфон G6
4109 ~ 1 мин. четене

LG Electronics (LG) днес официално представи своя модел смартфон G6. Най-новият флагман на компанията се характеризира с напълно нов формат на дисплея.


По отношение на дизайна си, G6 е базиран изцяло на обратната връзка и мнения от клиенти, което го прави напълно подчинен на желанията на потребителите си. В LG G6 е използван „back-to-basics“ подход към създаването на смартфони от ново поколение.


Смартфонът е с 5.7-инчов QHD+ (резолюция 2,880 x 1,440) FullVision дисплей, както и използвания за първи път в смартфон индустрията формат на екрана в съотношение 18:9. В сравнение с конвенционалните 16:9 дисплеи, форматът 18:9 предлага по-голямо зрителско пространство, пишат от компанията.

Направен от алуминий и стъкло, устройството ще се предлага в няколко цвята - черно, платинено и бяло.

LG G6 поддържа Dolby Vision технология и HDR 10. Двете технологии му позволяват да покрие най-високите стандарти за High Dynamic Range (HDR), поддържайки качество на картината, позволяващо възпроизвеждането на високи диапазони от цветове и светлина.


Устройството е оборудвано с двойна 13MP задна камера, включваща 125-градусова леща. G6 има и 100-градусова 5MP предна камера.

Смартфонът е водо и прахоустойчивост, което му позволява до 30 минутен престой под вода с дълбочина от 1.5 метра. 

Подкрепи Economic.bg