Lidl повишава заплащането на служителите си във Великобритания

Увеличението влиза в сила от март 2019 г.

Lidl повишава заплащането на служителите си във Великобритания
Британското звено на германската група супермаркети Lidl ще увеличи догодина заплащането на хиляди свои  работници с между 2,9% и 3,4%, продължавайки да плаща почасова ставка над минималната, съобщава Ройтерс.

Повишението на заплащането в Lidl, подобно на обявеното от Amazon миналия месец, може да окаже натиск върху конкурентите им в търговията на дребно, коментира агенцията.

Британската безработица е на най-ниско ниво от повече от 40 години, а средната заплата без бонуси сега се увеличава с най-бързите темпове от 2009 г. насам, въпреки че през по-голямата част от годината растежът на приходите леко надвишава инфлацията.

Lidl, част от германската група за търговия на дребно Schwarz, заяви, че заплатите на начално ниво ще се увеличат от 8,75 паунда на час до 9 паунда на час за работещите извън Лондон и от 10,20 до 10,55 паунда на час в столицата.

Увеличението, което ще влезе в сила от 1 март догодина, ще обхване всички над 17 000 служители на Lidl и ще струва на търговеца допълнителни 8 милиона паунда.

Нарастването е с почти 10% по-висока от минималната национална работна заплата, определена от правителството в бюджета за 2019 г., обявен миналия месец.

Lidl, която се бори с немския си конкурент Aldi като най-бързо развиващата се група супермаркети във Великобритания, в момента има 720 британски магазина и планира откриването на над 50 други през 2019 г.
Коментари: 0