LinkedIn подреди най-добрите компании за работа във Великобритания

Фирми от финансите и местни марки са фаворити на работещите

LinkedIn подреди най-добрите компании за работа във Великобритания
4145 ~ 3 мин. четене

Финансовите услуги и местните марки изглеждат твърди фаворити сред британските работници, като много от тях се нареждат на високо място в последната класация "Топ компании" на LinkedIn. Социалната мрежа подреди най-добрите компании за работа във Великобритания.

Някои американски групи междувременно са се изкачили в класирането, като Amazon и JP Morgan Chase & Co заемат по-високи позиции в сравнение с миналата година. Само в Топ 10 има шест нови записа.

За да се създаде списък с "Топ компании", професионалната мрежова платформа анализира фирмите по 4 критерия, включително колко интерес има бизнесът, неговите нива на ангажираност с персонала, достигането на търсещи работа и запазването на служителите.

С база от повече от 610 милиона души, LinkedIn съставя класация, за да види кои компании най-добре подхождат на някои страни, включително Германия, Бразилия, Франция и Великобритания. Само в САЩ LinkedIn има над 26 милиона абонати.

Вижте и Топ 10 на работодателите във Великобритания, според потребителите на социалната мрежа:

10. Engie

Глобална численост: 154 500+

Engie е група за комунални услуги, и се занимава изцяло с насърчаването на енергийната ефективност и по-чистите технологии, като има стратегическа амбиция да бъде лидер в прехода с нулеви въглеродни емисии. Според LinkedIn тази еко насоченост привлича търсещите работа.

9. Goldman Sachs

Обща численост на персонала: 36 000+

Със своя 150-годишен опит, Goldman Sachs е известна с многото си финансови услуги, така че не е изненадващо, че има офиси в големите градове по света - включително Лондон.

Американската банка отваря първия си офис в английската столица през 1970 г., като в екипа тогава има само пет души. Оттогава офисите в Лондон се разширяват, като служителите получават нови удобства, включително фитнес център, медицински център, кафене и детски заведения.

8. BP

Глобален брой служители: 73 000

С операции в над 70 страни и с международна централа, разположена в Лондон, BP пряко дава работа на над 16 000 души във Великобритания и твърди, че е допринесла с 9,5 милиарда британски лири за БВП на Великобритания.

7. Barclays

Глобален брой служители: 85 000

Издигайки се от миналогодишното 13-о място, изглежда, че този международен кредитор печели все повече и повече британската работна сила.

6. JLL

Глобален брой служители: 90 000

Компанията за недвижими имоти JLL иска да наема "най-амбициозните хора" и да привлече "най-амбициозните клиенти" - които варират от стартиращи фирми до световно известни компании.

5. Bupa

Глобален брой служители: 80 000+

Във Великобритания Bupa се счита за водещ здравен застраховател и доставчик на частна стоматология - следователно, бъдещите служители, които искат да работят в отделите на Bupa за здравето и грижите, ще трябва да се уверят, че отговарят на стандартите на компанията за предлагане на най-високо качество и ценна грижа за клиентите.

4. GSK

Глобален брой служители: 100 000 души

С цел да бъде една от водещите в света и най-иновативни компании за здравеопазване, GlaxoSmithKline (GSK) влага много време и пари в осигуряването на доверие на потребителите, като фирмата инвестира почти 4 млрд. паунда в научноизследователска и развойна дейност миналата година.

Глобалната компания има три бизнес подразделения, които се съсредоточават върху разработването и създаването на висококачествени продукти: ваксини, фармацевтични лекарства и здравни стоки.

3. Sainsbury's

Глобален брой служители: 195 000+

От откриването си през 1869 г. Sainsbury's има мисия да бъде най-добрият търговец на дребно във Великобритания.

Работещите получават редица придобивки като специални схеми за възнаграждение, кредити за сезонни билети, карти за колективни отстъпки и награди за дългогодишна служба.

2. JP Morgan Chase & Co.

Глобален брой служители: 250 000+

Преминавайки напред от миналогодишното 6-о място, американската група за финансови услуги се счита за една от най-търсените компании за британците.

С работни места, разпръснати из цяла Великобритания, включително Глазгоу и Борнмът, служителите на JP Morgan имат достъп до различни работни бонуси, включително здравни треньори, гъвкави възможности за работа и застрахователни планове. Освен това, компанията се ангажира с растежа на всеки служител, като инвестира 300 милиона долара в развитието и обучението на персонала.

1. Amazon

Глобален брой служители: 560 000+

Изкачвайки се от 7-о място миналата година, гигантът за електронна търговия Amazon е коронован като най-търсения работодател за тази година във Великобритания.

Amazon е инвестирала милиарди в бизнеса си във Великобритания, като хиляди хора работят за компанията в централния офис в Лондон и из цялата страна.

Британските служители на онлайн гиганта имат право на програмата "Избор на кариера" на компанията, която твърди, че заплаща 95% от таксите за курсове, които се предлагат в области с високо търсене, както и цялостен пакет от помощи, който е на стойност над 700 лири годишно.

Коментари: 0