Lufthansa отмени полети от и до София

Стачката на бордовия екипаж на авиопревозвача продължава и днес

Lufthansa отмени полети от и до София

Днес полетите на Lufthansa AG от и за летище София са отменени, това показва информацията на сайта на летището. Засегнатите курсове са пристигащи от Мюнхен, от Франкфурт и заминаващи за Мюнхен, както и Франкфурт.

Полетите са анулирани, тъй като стачката на бордовия екипаж на авиопревозвача Lufthansa продължава и днес. Недоволството на служителите ще продължи до 13 ноември, петък и ще засегне всички полети между 04:00 и 23:59 часа местно време от и до Франкфурт, Мюнхен и Дюселдорф.

Няма да бъдат засегнати авиолиниите от Lufthansa Group - Lufthansa CityLine, Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Airlines, SWISS и Brussels Airlines.

Припомняме, че профсъюзът на стюардите и стюардесите в Германия обяви едноседмична стачка на полетите на авиокомпанията Lufthansa AG . Тя е последица от спор за възнагражденията. В петък германският авиопревозвач отмени 520 полета отново заради стачни действия, което засегна 57 хил. души. Авиокомпанията е наела за нощувките на пътниците в петък около 1600 хотелски стаи, предимно във Франкфурт.

Повече информация за отменените от България полети може да намерите на сайта на летище София. 

Последната голяма стачка на профсъюза бе през 2012 година. Тогава Lufthansa трябваше са отмени около 1000 полета. 

Коментари: 0