10 малки къщи, в които ще поискате да живеете

Тези уютни малки помещения са идеален вариант за бягство от ежедневието

10 малки къщи, в които ще поискате да живеете
12153 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Малките къщи са вдъхновение за хиляди хора, които обичат компактния начин на живот и не се нуждаят от много пространство. Освен, че с една по-малка къща опростяваме живота си откъм поддръжка и чистене, ние пестим средства за отопление и излишни предмети, които биха стояли добре в големи домове. Изданието Architekture&Design представя 10 красиви произведения на изкуството.

Малка "пътуваща" къща

За изграждането на подобна къща от рециклиран материал са нужни по-малко от 8 хил. щатски долара. Красивият дом наподобява на къщичка от приказките.

Компактна модерна къща

Тази къща в модерен стил е дело на архитекта Мейси Милър от Айдахо, който в продължение на две години работи по проекта.

Плаваща къща

Проектирана от архитекта Димитър Малхев, плаващата къща е един наистина различен мобилен дом, разположен на върха на плаваща платформа, която позволява той да остане на повърхността във водата.

Модерна сглобяема къща Minimod

Minimod е иновативна и устойчива алтернатива на традиционните жилища. Изграждането на подобна конструкция не оказва въздействие върху околната среда.

Модерна микрокабина

Тази кабина стои на кокили, разположени на 12 метра от земята на центъра на Лос Анджелис.

Преносима къща

Подобен дом може да се откара и конструира за един уикенд в гората.

Компактна къща с таванско помещение

Тази хижа в гората служи като място  идеално бягство в от ежедневието.

Малка къща в японски стил

Тази уютна къщурка е с традиционна японска архитектура. Подобен устойчив дом може да бъде построен с бюджет от около 11 хил. долара.

Малка къща на два етажа

Тази малка къща е далеч по-екологична от стандартния дом и едновременно с това предлага възможност за живеене в многоетажен дом.

Къща на скала

Тази къща е заседнала върху скала в Сърбия за повече от 45 години. Тя определено не е най-доброто място за живеене, но е перфектно място за почивка.

Коментари: 0