Марешки отваря бензиностанция в София до 6 месеца

Ако се кандидатирам за президент, ще съм в челната тройка, заяви бизнесменът

Марешки отваря бензиностанция в София до 6 месеца

Снимка: Стоян Йотов

4226 ~ 3 мин. четене
Автор: Александра Сотирова

„Първата ни бензиностанция в София ще бъде открита до 6 месеца. Разглеждаме различни проекти и още не знае точно къде”, заяви бизнесменът Веселин Марешки, предаде репортер на Economic.bg.

"В момента разглеждаме около 20 обекта, в които да реализираме нашата дейност в 20 града, кой ще е първи към днешна дата не мога да кажа. Има законови и административни пречки", категорично отговори Веселин Марешки на въпрос на Economic.bg.

„Цената скоро ще бъде под 1,50 лв., а в София е 1,90 лв. Цените на едро в София даже са и по-ниски, отколкото цените във Варна. За съжаление тези разлики не влизат в джобовете на българския народ, а навсякъде другаде. Някои платени от конкуренцията специалисти казаха, че това е напразно или противоречи на свободния пазар. Вижда се, че при определени условия явно води до изкривяване на пазара”, обясни Марешки. 

Държавата трябва да се намеси, не с тежки регулации, а като сложи горна граница на цените на горивата, с която търговците да не могат да се договарят и да злоупотребяват, добави той.

„Ако се наложи ще влизаме и в политиката. Имам сериозни бизнес планове в търговията с горива, обаче ако днес има регулация и конкуренция, аз няма да правя повече бензиностанции и да си гледам живота. Ако видя кандидати, които са абсолютно вредни за България, може би ще се кандидатирам за президент. Това ще бъде мотивация за мен да се явя на тези избори. За мен кандидатурата ще донесе само негативи. Ако аз съм кандидат на президентските избори, независимо от останалите кандидати, мога да се обзаложа, че ще бъда в първата 2-ка или 3-ка”, обясни Марешки.

Бизнесменът коментира и въпроса ще се кандидатира ли за президент. „Ако видя кандидати, които са абсолютно вредни за България, може би ще се кандидатирам за президент. Това ще бъде мотивация за нас да се явя на тези избори. За мен кандидатурата ще донесе само негативи. Ако аз съм кандидат на президентските избори, независимо от останалите кандидати, мога да се обзаложа, че ще бъда в първата 2-ка или 3-ка.

Марешки заяви още, че вчера е получил СМС от съветник на кмета на Варна Иван Портних, че от другата седмица свалят билетчето за градски транспорт в морската ни столица на 0,80 ст., а сега е то е 1,00 лв. „Ако аз бях кмет на Варна, щях да го намаля на 0,60 ст.”, каза още той.

Той коментира и въпросите по предстоящия референдум, който организира. „Инициативата за започване на референдума тръгна от един въпрос, който мен като ползвател на горива пряко ме интересуваше и когато го развих, разбрах, че е доста чувствителна тема и за българските граждани.”

Въпросите в референдума касаят всеки български гражданин, категоричен бе бизнесменът. Друг въпрос, който задава Марешки е: „Подкрепяте ли да се премахне ограничението едно лице да може да открие не повече от 4 аптеки на територията на страната, за да стане пазарът по-конкурентен и да се намалят цените в аптеките?”

„Нашата цел, моята цел – да направим живота в България по-добър и ние се опитваме да го правим чрез бизнес и други действия. Борим се да направим нещо хубаво и някъде успяваме, а някъде не. Ако се налага да го правим чрез политическа дейност ще го направим, ако това ще подобри живота на българите. Ако се наложи, ще влизаме и в политиката. Имам сериозни бизнес планове в търговията с горива, обаче ако днес има регулация и конкуренция, аз няма да правя повече”, добави бизнесменът.

Подкрепи Economic.bg