Марин льо Пен: ЕС е университет за джихадисти

Трябва да се засили граничният контрол, смята лидерът на Националния фронт

Марин льо Пен: ЕС е университет за джихадисти

Лидерката на Националния фронт Марин льо Пен заяви, че Европейският съюз не се бори достатъчно с терористичните организации и тероризма като цяло. Тя защити тезата за засилване на граничния контрол. 

"Европейският съюз не се бори достатъчно с тероризма. Европа се е превърнала в университет за джихадисти", заяви Льо Пен по време на телевизионен дебат между 11-те кандидати за президентските избори във Франция. 

Центристът Еманюел Макрон подчерта, че ако стане президент, Франция ще води активни военни действия в Близкия изток срещу "Ислямска държава". 

По време на дебата бе засегната и темата за мястото на Франция в Европейския съюз. Макрон защити членството на страната и се обяви за запазването му, докато националистката Марин льо Пен подкрепи напускането на Общността 

Бившият премиер и настоящ кандидат за президент Франсоа Фийон заяви, че "Франция не може да разреши проблема в Сирия, но може да инициира създаването на международен съюз с участието на Русия, който да се бори с радикалните ислямисти". 

Дебатите се проведоха 19 дни преди първия тур на президентските избори.

Коментари: 0