Мащабна промяна в Instagram изтече в интернет (снимка)

Функцията не е официално обявена, но обещава да отвори много по-големи възможности за редакция на профила

Мащабна промяна в Instagram изтече в интернет (снимка)

Снимка: Twenty20

2747 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Instagram подготвя значителна промяна в приложението, която все още не е официално обявена, но бе забелязана от занимаващия се със софтуерно инженерство Алесандро Палуци. Той съобщи в Twitter за въпросната функция, наречена „Редактиране на решетката“.

 

Става дума за подредбата на качените от потребителите снимки и видеа. Каквито и промени да са правени в платформата през последните години, тази част от нея винаги е оставала една и съща.

В момента въпросната решетка в профила на даден потребител показва публикациите му фиксирано в хронологичен ред, като най-новите постове са в горната част. Ако човек иска да привлече вниманието към по-стара снимка, той трябва да я публикува повторно или да я сподели например като стори.

Функцията Edit Grid, обяснява Палуци, ще позволи на потребителите да приплъзват публикациите си, така че да ги подреждат по избран от тях ред. Тази проста промяна би отворила редица нови възможности за потребителите. Фотографите ще могат да изкарват най-отгоре най-добрите си работи, така че да акцентират вниманието определени кадри.

Това също така би дало възможност за по-креативно използване на решетката и в този ред на мисли би отворила повече възможности за презентирането на брандовете. Те например ще могат да сортират публикациите си по цветова схема или да подреждат кадрите в по-големи картини в стил „мозайка“.

Функцията, за която говори Палуци, все още е неактивна и вероятно и в момента вероятно в процес на тестване. Няма гаранция, че ще бъде лансирана сред широката аудитория.Подкрепи Economic.bg