Мъск изтри страниците на Tesla и SpaceX във Facebook

Причината е скандалът с изтеклите данни на 50 млн. потребители към Cambridge Analytica

Мъск изтри страниците на Tesla и SpaceX във Facebook
3992 ~ 1 мин. четене
Верифицираните страници на Tesla и SpaceX във Facebook изчезнаха днес. Това се случи само няколко минути, след като основателят на двете компании – Илон Мъск, написа в Twitter, че ще свали страниците, след като беше предизвикан от потребителите.

„Изтрийте страницата на SpaceX във Facebook, ако сте човекът?“, написа потребител в Twitter на главния изпълнителен директор Tesla и SpaceX. А той отговори: „Не знаех, че има такава. Ще го направя“.

Facebook страниците на SpaceX и Tesla, които имат милиони последователи, вече не са достъпни.

Мъск си размерни няколко туита със съоснователя на WhatsApp Браян Актън, в които присъства хаштагът #deletefacebook. Той стана популярен, след като стана ясно, че Facebook не е предприела нищо, за да защити в достатъчна степен данните на своите потребители. Миналата седмица стана ясно, че данните за 50 млн. акаунта са попаднали в ръцете на консултантската компания Cambridge Analytica, която работеше по кампанията на Доналд Тръмп за президент през 2016 г.

Много потребители призоваха Мъск да изтрие и профилите на своите компании в приложението за споделяне на снимки Instagram, което е собственост на Facebook.

„Instagram вероятно е наред ... тъй като остана доста независима“, отвърна Мъск.

„Не използвам Facebook и никога не съм имал, така че не мисля, че съм някакъв мъченик или моите компании правят нещо огромно. Също така, ние не рекламираме или плащаме за одобрение, така че...не ми пука“, написа още Мъск в Twitter.
Подкрепи Economic.bg