Мъск показа първия подземен транспортен тунел на Лос Анджелис

Tesla Model X мина демонстрационно през съоръжението

Мъск показа първия подземен транспортен тунел на Лос Анджелис

Снимка: Boring Co.

Модифициран автомобил Tesla Model X премина във вторник вечер през първия тунел за подземен транспорт, изграден от Boring Company на Илон Мъск. Така предприемачът представи първия резултат от визията си за високоскоростна система от тунели, която според него може да облекчи задръстванията и да промени революционно начина, по който милиони хора пътуват в градовете.

"Мисля, че това е епично", казва Мъск, описвайки усещането за демонстрационното преминаване през тунела. "За мен това беше божествено и то работи добре", обяви той пред медиите.

Мъск, който основа Boring Company преди две години, след като се оплака, че трафикът в Лос Анджелис го "подлудява", каза, че изграждането на демонстрационния тунел струва около 10 млн. долара. 

Инженерите и работниците пробиха тунела с дължина 1.14 мили под една от главните улици в Хоторн, Калифорния. Единият край на тунела започва в паркинг, собственост на Space X, а другият е в жилищен квартал. Разстоянието между двата края е около една миля, или 1.6 километра.По време на презентацията си във вторник вечерта Мъск описа тунелите на Boring Co. като "действително решение на бремето с трафика".

Във вторник следобед Boring Co. даде възможност на репортерите за демонстрационно пътуване през тунела в модифициран SUV Tesla Model X, който се движи вътре с между 40 и 50 мили в час. Инженерите са прикрепили разглобяеми колела към двете предни гуми на колата, с помощта на които тя може да се движи по релсите в тунела.

"Ако шофьорът сбърка, тези колела гарантират, че колата ще остане на релсите", обясни Мъск.


Коментари: 0