Мастило и Hayes & Y ще открият SPIRIT of Burgas

P.I.F. ще са една от основните групи на втората сцена на фестивала - \"НА ТЪМНО\"

Мастило и Hayes & Y ще открият SPIRIT of Burgas
SPIRIT of Burgas избра двете групи, които ще открият главната сцена на фестивала. На 7-ми август преди вече обявените Robbie Williams, Kwabs, Milow и Stereo MCs ще излезе родната група Мастило. 

Първa на сцената на втория ден пък ще излезе една от най-бързо прогресиращите групи в България - Hayes & Y.  P.I.F. пък ще са една от основните групи на втората сцена на фестивала - "НА ТЪМНО".

Група Мастило е една от най-популярните поп банди в България. Едва ли има човек в България, който да не е слушал техните песни "В двореца съм сама", "Моите кафеви очи" или "Онова момиче". 

Групата се откроява със стила си, както и с факта, че фронтменът им всъщност е жена, в лицето на чаровната Вики. Едно от най-популярните имена на българската музикална сцена ще даде старт на чакания от десетки хиляди фенове, първи фестивален ден на SPIRIT of Burgas, когато ще видим и двучасовото шоу на Роби Уилямс.

Oткриването на втория ден на фестивала ще бъде в ръцете на Hayes & Y.  Малко след създаването си инди рок групата от София е забелязана от Георги Георгиев (Остава) и става част от неговия лейбъл Homeovoxmusic. През декември 2014-та излиза първото EP на Hayes & Y, съдържащо 4 песни и съпроводено с разпродадени клубни участия. Песните от албума бързо излизат от границите на България и вече са пускани по над 40 английски радио станции, а видеото към сингъла "You Make Me Sick" се излъчва по MTV Adria. В началото на 2015-та, Hayes & Y получават покана за клубно турне с  6 спирки във Великобритания.

P.I.F.  също потвърдиха участието си на втората сцена на фестивала "НА ТЪМНО", на която ще видим по-алтернативни групи от България и региона. Стартирали още през далечната 1992 година под името "Resemblance", днес P.I.F. са една от най-емблематичните банди в родния музикална сцена. Те ще ни разкажат своята „Приказка" на 8-ми август.

Останалите изпълнители на сцената на "На Тъмно" в двата фестивални дни са Toy Letters, Мерудия, Котарашки, Оги 23, BASSKA (Romania), DJ Balkan Mash, Funkaround, Rebelites, Северозапядняците, PIF (TBA), Conquering Lion (Macedonia).
Коментари: 0