Метрото до Младост 4 тръгва през април

Тогава ще е готова и линията до Летище София

Метрото до Младост 4 тръгва през април

Снимка: БГНЕС

3848 ~ 2 мин. четене

Отсечката на метрото от "Младост" 1 до метростанция 16 Бизнес парк "Младост 4" ще бъде пусната през април 2015 г. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която заедно с премиера Бойко Борисов и транспортния министър Ивайло Московски инспектира разширението на метрото в участъка от "Младост" 1 до метростанция 16 Бизнес парк "Младост 4".

Премиерът Борисов коментира, че бул. "Ал. Малинов" и метрото, което ще бъде пуснато в срок, са били изпълнени ангажименти на ГЕРБ.

Фандъкова обясни, че метрото в Младост е с три нови метростанции. Те са в доста напреднал етап и конструктивно са завършени на 100 %, на 90 % е завършен релсовият път. Освен това тя информира, че до 23 април 2015 г. трябва да бъде готова и отсечката до летището. По думите й във връзка с разширението на метрото в Младост, отсечката по бул. "Ал Малинов" е била реконструирана изцяло. Булевардът е с подменена инфраструктура, водопровод, нови тротоари и две платна по 3 ленти. Общо 1 км и 300 метра, пък е дължината на ремонтираната отсечка.


Фандъкова заяви, че тази година е започнато изграждането на отсечката по втора метролиния по бул. "Черни връх". Кметът се оплака, че правителството на Орешарски не е отпуснало никакви средства за метрото. Убедена съм, обаче, че Ивайло Московски ще направи всичко възможно, за да се отвори час по-скоро ОП "Транспорт" от новия програмен период, за да може догодина да започне изграждането на третата линия, за която има готовност, каза тя.

От своя страна транспортният министър Ивайло Московски гарантира, че се правело всичко възможно максимум до февруари или март да се отвори новата ОП "Транспорт". Нанесли сме необходимите корекции, които ни препоръчаха от комисията. 

Около 700 млн. лв. са на разположение за третия метродиаметър, ще се възстановят и средствата за участъка на бул. "Черни връх". Единствената приоритетна ос, където не е изпуснат проект, е метрото. Където ГЕРБ управлява, няма проблем, в случая Фандъкова. Всички други проекти по ОП "Транспорт" са изпуснати, оплака се Московски.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg