Мигрантите да стоят далеч от България, това е целта ни

Ще обявим кандидата на ГЕРБ през октомври, категоричен е Бойко Борисов

Мигрантите да стоят далеч от България, това е целта ни

Снимка: Стоян Йотов

Голямата ни цел е мигрантите да стоят далеч от нашите граници, заяви премиерът Бойко Борисов пред летния младежки университет на ГЕРБ. Той говори повече от час пред членовете на Младежката организация на ГЕРБ и обясни политиката на държавата по повод мигрантите.

„Големият ни проблем е това, че на ден по 300 души – мигранти правят опит да нарушат нашите граници. Те са около 10 хил. на година. Ние държим на споразумението с Турция. А що се отнася до визите, те не могат да отпаднат, защото това  би било самоубийствено, катко не можем да им кажем „добре дошли“ в Европейския съюз“, подчерта премиерът, цитиран от БНР.

Борисов посочи, че големият ни проблем всъщност са бежанците от Афганистан, които са млади, здрави, но изключително агресивни, без образование: „Най-големите проблеми в мигрантските центрове създават точно те, защото са брутални.“

Премиерът заяви, че защитава българските интереси и самият факт, че и Мартин Шулц е повторил тезите му, доказва неговата правота.

„Всички, които ме наричат „пощенски гълъб“ и отправят различни обидни нападки, бих искал да попитам дали вицепрезидентът Джо Байдън или Мартин Шулц влизат в тази роля? Що се отнася до това дали са ме унижили в Турция, мога да кажа, че и премиерът на Турция, както по-късно и президентът Ердоган, ме посрещнаха много радушно, а хората, покрай които преминаваше нашия кортеж, ми махаха за поздрав“, разказа той.

Борисов коментира и предстоящите предиздентски избори, потвърждавайки, че ГЕРБ ще обяви кандидата си на 2-ри октомври. „Ние нямаме нужда да правим предварителна кампания, защото нашата кандидатура е разпознаваема.“

„Предизборната кампания не е само на жълтите павета. Като искаш да влияеш, да покажеш на тези хора отношение. Трябва да строиш - затова ние правим сега училища, детски площадки, пазари, ако щете“, отбеляза премиерът.

Той за пореден път намекна, че ако партията му не спечели президентския вот, ще има предсрочни парламентатни избори. „Винаги съм вярвал в инстинкта на народа, а ние трябва да се съобразим с решението му. Ако загубим тези избори, то трябва незабавно да попитаме хората кой иска да ги управлява”.

Коментари: 0