Милен Митев става временен шеф на БНР

До това се стигна, след като ген.-директор на БНР Андон Балтаков изненадващо подаде оставка в понеделник

Милен Митев става временен шеф на БНР

Снимка: БНР

672 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Милен Митев ще бъде избран за  и.д. генерален директор на Българското национално радио на заседанието на Съвета за електронни медии днес. До това се стигна, след като шефът на БНР Андон Балтаков изненадващо депозира оставката си пред регулатора, а в понеделник уведоми за това колегите си в БНР и обществеността, като посочи лични причини.

Според председателката на СЕМ Бетина Жотева, Митев е дългогодишен служител на общественото радио, много добър юрист, с прекрасна репутация, познава хората в БНР и е бил част от програмните групи, които работят по промените на законите.

В деня, в който Балтаков подаде оставката си, от СЕМ бяха решили да поканят Силвия Великова или Петър Волгин за временен шеф на радиото. Но нито един от двамата не се съгласи.

Милен Митев е роден на 4 март 1984 г. Завършва специалност „Право“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Започва работа в БНР през 2009 г. 

Притежава опит в областта на закрилата на авторски и сродни права, обществените поръчки, медийното, трудовото и административното право, управлението на имущество и участието в европейски проекти и програми. Член на Правния комитет на EBU – Европейския съюз за радио и телевизия. Заемал е различни длъжности в Българската телеграфна агенция и Българското национално радио.

На заседанието си днес СЕМ ще приеме и оставката на Андон Балтаков. В рамките на следващите 3 месеца Съветът ще проведе конкурс за избор на нов генерален директор на общественото радио. Така до 4 ноември БНР ще има нов шеф.

Подкрепи Economic.bg