Министър Павлов поиска обяснения за авариите с тока и парното

Предстоят проверки за сигурността на снабдяването

Министър Павлов поиска обяснения за авариите с тока и парното
3689 ~ 1 мин. четене

След като големи квартали на София останаха без ток и парно през почивните дни (4 и 5 февруари 2017 г.), днес министърът на енергетиката Николай Павлов поиска обяснения от ръководствата на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД и „Топлофикация София“ ЕАД, съобщават от министерството.

Спешно от двете дружества се очаква да предоставят информация за вида на авариралите съоръжения, причините за прекъсване на снабдяването, броя на засегнатите клиенти и мерките, предприети от компаниите за своевременно възстановяване на захранването с електрическа и топлинна енергия.

Министър Павлов изрази безпокойство във връзка с концентрацията на аварии в събота и неделя, които съществено са нарушили нормалното енергоснабдяване на стотици жители на столицата.

След получаване на исканата информация ще бъде взето решение за необходимостта от извършване на специализирани проверки от екипи на Министерството на енергетиката в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД и „Топлофикация София“ ЕАД, касаещи сигурността на енергоснабдяването.

Подкрепи Economic.bg