Мистър и Мисис Икономика 2015 (галерия)

Бизнес елитът се събра на раздаването на годишните награди на Списание \"Икономика\"

Мистър и Мисис Икономика 2015 (галерия)

Снимка: Стоян Йотов

Автор: Божидара Иванова

И тази година списание "Икономика" събра бизнес елита на България на церемонията по връчването на наградите "Мистър и Мисис Икономика 2015". Няколкостотин гости уважиха събитието в хотел Маринелана 30 ноември. Церемонията бе излъчена и по Българската национална телевизия.


За първа година конкурсът бе организиран от най-голямата работодателска организация КРИБ и Списание Икономика, а победителите бяха избрани от жури, съставено от членовете на КРИБ.


Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев поздрави гостите и партньорите на конкурса и посъветва членовете на КРИБ да бъдат по-активни в номинирането на компании, които са постигнали успехи.

Награда за "Партньор на бизнеса" връчи изпълнителният директор на Медия Икономика  България Боян Томов. Статуетката получи изпълнителният директор на "Метрореклама" Зарина Генчева.


В категория "Индустрия" награда получи Светлин Стоянов, главен изпълнителен директор на МТГ – Делфин АД. Призът бе връчен от министъра на финансите Владислав Горанов.


Борислав Тодоров, управител на Кюн Лизинг и Акорт ООД, бе отличен в категория “Финанси и застраховане“. Наградата му бе връчена от г-н Валентин Златев, член на Управителния съвет на КРИБ.


В категория "Подкрепа на стартиращ бизнес" бе отличен Ангел Геков, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на Българска банка за развитие. Той бе награден от Пламен Бобоков, член на Управителния съвет на КРИБ.


Цветан Алексиев, изпълнителен директор на "Сирма груп холдинг", бе отличен в категория "ИКТ, аутсорсинг, бизнес услуги". Наградата в тази категория връчи господин Иван Вутов, заместник-председател на Управителния съвет на КРИБ.


Победител в категорията "Търговия и услуги" стана Димитър Димитров, изпълнителен директор на "Софарма Трейдинг". Той бе награден от професор доктор на техническите науки Николай Вълканов, носител на наградата "Мистър Икономика" за 2012 година.


Награда в категория "Земеделие и хранително-вкусова промишленост" получи Георги Милев, собственик на Елеа ЕООД. Наградата в тази категория връчи министърът на земеделието и храните Десислава Танева.


Компанията JobTiger пък бе отличена в категория "Най-добър старт в кариерата", като призът бе връчен от господин Огнян Донев, член на консултативния съвет на КРИБ. Наградата получи Светлозар Петров.


В категория "Логистика и транспорт" бе отличен Христо Христов, създател и изпълнителен директор на "Дискордиа" АД.


Втората специална награда за цялостен принос към борбата със сивата икономика и усилията за създаване на безкасово общество получи господин Артур Туремка, генерален мениджър на МастерКард за Балканите.


Третата специална награда е почетен златен знак на КРИБ, с който бе отличен Светослав Глосов, Председател на Камарата на строителите в България. Двамата победители бяха наградени от Евгений Иванов, изпълнителен директор на КРИБ.


Мисис Икономика 2014 стана изпълнителният директор на Пощенска банка Петя Димитрова. Наградата бе връчена от миналогодишния победител в категория Мистър Икономика Иван Папазов и министърът на икономиката Божидар Лукарски.


За Мистър Икономика 2014 бе отличен изпълнителният директор на КЦМ 2000 Груп инж. Никола Добрев. Той награден от носителя на приза Мисис Икономика 2014 Боряна Манолова и министър-председателят на България Бойко Борисов.


За доброто настроение по време на церемонията на "Мистър и Мисис Икономика" 2015 се погрижиха Влади Ампов – Графа и Маги Алексиева - Мей.  Гостите се насладиха на вкуса на вината на винарска изба Four Friends и уиски Chivas.


По традиция водещи на церемонията бяха любимите лица от ефира на БНТ - Радина Червенова и Спас Кьосев. Награждаването ще се излъчи тази вечер от 23.00 ч. по БНТ, която е медиен партньор на събитието.


Коментари: 0