Мистър и Мисис Икономика 2016

Бизнес елитът се събра на раздаването на годишните награди на Списание \"Икономика\" и КРИБ

Мистър и Мисис Икономика 2016

Снимка: Десислава Веселинова, Александър Нишков

И тази година КРИБ и списание "Икономика" събраха бизнес елита на България на церемонията по връчването на наградите "Мистър и Мисис Икономика 2016". Няколкостотин гости уважиха събитието в хотел Маринела на 30 ноември. Церемонията бе излъчена и по Българската национална телевизия.
Конкурсът бе организиран от най-голямата работодателска организация КРИБ и списание "Икономика", а победителите бяха избрани от жури, съставено от членовете на КРИБ.
Награди бяха раздадени в 10 категории, а КРИБ и списание "Икономика" връчиха още четири специални награди. 
Тазгодишният носител на наградата "Мистър Икономика" за 2016 г. е Огнян Донев, председател на съвета на директорите и изпълнителен директор на "Софарма". Наградата връчиха миналогодишният носител на приза "Мисис Икономика" Петя Димитрова и министърът на икономиката Божидар Лукарски. 


"Мисис Икономика" за 2016 г. е Светла Лесова, изпълнителен директор на "Монделийз България". Призът връчи Мариета Захариева, изпълнителен директор на Агенцията за малки и средни предприятия. 


Всички победители получиха почетна грамота, луксозния каталог на КРИБ "Добрите бизнес практики", представящ най-успешните български компании, както и статуетката "Рибарят и златната рибка" на художника Ставри Калинов, превърнала се в символ на конкурса.


Премиерът Бойко Борисов и председателят на КРИБ Кирил Домусчиев поздравиха гостите и партньорите на конкурса и поставиха началото на бляскавата церемония. Кирил Домусчиев връчи златна значка на Константин Стаменов, председател на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори.


В категория "Финанси" наградата спечели Петър Андронов, главен изпълнителен директор на СИБАНК, която му бе дадена от министъра на финансите Владислав Горанов.


Наградата в категория "Индустрия" получи Пламен Бобоков, председател на съвета на директорите на Приста Ойл Груп. Призът връчи министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова. 


Наградата в категория ИКТ, аутсорсинг и бизнес услуги бе връчена на изпълнителния директор на "Сиела" Веселин Тодоров от Елина Друмева, член на УС на КРИБ.


Изпълнителният директор на ЛИДЛ България Милена Драгийска-Денчева взе приза в категория "Услуги и търговия". Тя получи наградата си от Димитър Димитров, зам.-председател на УС на КРИБ. 


Победител в "Транспорт и логистика" е Илиян Филипов, собственик в ПИМК ООД. Наградата бе връчена от управителя на "Галакси Инвестмънт Груп" Константин Бояджиев. 
В категория "Земеделие и хранителна промишленост" награда получи Светла Боянова, изпълнителен директор на Агрион Финанс. Призът връчи Боряна Манолова, член на УС на КРИБ.


Отличието в "Енергетика" получи инж. Теодор Осиковски, главен изпълнителен директор на "Енергоремонт Холдинг". Призът връчи проф. дтн. Николай Вълканов, член на УС на КРИБ.


Управителят на Българската консултантска организация Стоян Ставрев получи награда в категория "Консултантски бизнес". Отличието бе връчено от Зарина Генчева, изпълнителен директор на "Метрореклама". 


КРИБ и Списание "Икономика" връчиха специална награда на"Билла България" за "Партньор на българските производители". Наградата получи ръководителят на веригата Бойко Сачански от изпълнителния директор на списание "Икономика" Боян Томов.


КРИБ връчи още една специална награда "Почетен златен знак на КРИБ", която получи Цветелина Бориславова, член на Надзорния съвет на Българо-американска кредитна банка. Призът бе връчен от Иван Вутов, член на НС на КРИБ. 


Другата специална награда бе за Рени Йорданова, управляващ съдружник в АФА ООД. Призът на "Обществено отговорен финансов одит" бе връчена от Евгений Иванов, изпълнителен директор на КРИБ.


За доброто настроение на гостите с феноменалните си изпълнения се погрижиха джаз иконата Васил Петров и темпераментните Елица и Стунджи.


Водещи на церемонията бяха любимите лица от ефира Радина Червенова и Димитър Павлов.
Коментари: 0