Многохилядна опашка се образува в Сидни в очакване на новогодишната заря

Властите са взели засилени мерки за сигурност

Многохилядна опашка се образува в Сидни в очакване на новогодишната заря

Снимка: Sydneynewyeareve

Хиляди хора в очакване на новогодишната заря в Сидни се наредиха на опашка на пристанищния кей, за да си осигурят най-добрите места за наблюдение, предаде ДПА. Среднощното шоу с фойерверки там е едно от най-зрелищните в света. 

Още вчера сутринта туристи от чужбина са започнали да разпъват палатки и спални чували пред входа на оградата на полуострова, който предлага най-добрите безплатни наблюдателни точки за зарята над Операта и моста Харбър Бридж. 

Очаква се, че зрелището ще бъде наблюдавано от над 1.6 млн. души, които ще изпълнят кея. 

Властите отричат да е постъпвала информация за възможни атентати. Въпреки това тази година мерките за сигурност ще бъдат значително засилени. Автобуси и камиони ще блокират пътищата, водещи към пристанището, за да предотвратят евентуални атаки срещу публиката, а полицаите от силите за борба с безредици ще са въоръжени с автомати. 

В съседна Нова Зеландия също са се подготвили за фойерверки. Те ще бъдат изстрелвани от 200-метровата Скай Тауър в Окланд. Освен това се очаква над 80 000 зрители да посетят популярните туристически дестинации Куинстаун и Уанака на Южния остров, където са планирани музикални фестивали и улични партита.
Коментари: 0