Моловете си слагат сами ограничения в опит да останат отворени

Големите търговски центрове в цялата страна ще допускат непълнолетни само с придружител

Моловете си слагат сами ограничения в опит да останат отворени

Снимка: Красимир Свраков

1852 ~ 1 мин. четене

Завишен брой охранители и стриктно изискване лица под 18 години да бъдат допускани на територията на търговските центрове, само ако са придружени от  родител или законен настойник. Тези две саморегулации си въвеждат моловете и обектите от цялата страна, членове на Българската асоциация на ритейл центровете (БАРЦ). По този начин моловете искат да гарантират сигурността на посетителите и наемателите си в извънредна епидемична обстановка.

Мерки срещу COVID-19

От Асоциацията посочват, че мерките са въведени превантивно  от управителите на моловете и вече са влезли в сила в търговските центрове в градовете, в които няма издадена официална заповед.

„От началото на пандемията търговските центрове в страната правят всичко необходимо, за да гарантират сигурна и безопасна среда за хората, които ги посещават. Проактивното въвеждане на новите мерки от наша страна е поредна стъпка в тази посока. Благодарим на всички отговорни потребители и наематели и отново апелираме за отговорно пребиваване на територията на търговските ни центрове“, заявиха от ръководството на БАРЦ.

Преди дни, след като се появиха множество призиви за ново затваряне на заведения, молове и други обекти, отворени от властите на 1 март, в становище до медиите от Асоциацията заявиха пълната си готовност за незабавна среща и разговор с институциите.

Коментари: 0