Жертвите в Барселона нарастват

МВнР не разполага с данни за пострадали българи в Барселона

Жертвите в Барселона нарастват
Жертвите на терористичния атентат в Барселона продължават да нарастват. По последни данни на местни медии броят им е 13 души, а ранените са 32. Информацията не е потвърдена официално от испанските власти. Полицията е на място на инцидента и се води разследване.

Министерство на външните работи не разполага с данни за пострадали българи при атентата в Барселона. Ведомството е влязло в контакт с българското посолство в Мадрид и следи ситуацията в испанския град.

Припомняме, че днес около 17.00 часа местно време е имало инцидент на известната туристическа улица "Ла Рамблас", при който микробус се е врязал в тълпа хора на площад Каталуня.

Испанската полиция заяви, че е намерила втори микробус, за който се предполага, че е принадлежал на терористите. Той е намерен в град Вик, разположен на 64 км от Барселона.

Продължава операцията по задържане на извършителите на терористичния акт. Улиците на града са празни. Хората не посмяват да излязат, каквито са и съветите на полицията.

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Испания: 00 34 913 455 761; 00 34 913 456 65

За медийни запитвания по въпроса: Георги Сусанин, дирекция „Пресцентър“, моб. 0876 06 04 86 


Още информация за инцидента четете в сайта Economic.bg

Коментари: 0