„Бороспорт“ пусна новия 6-седалков лифт на Боровец

Съоръжението е с увеличен капацитет до 3000 човека/час при досегашен капацитет 1560 човека/час

„Бороспорт“ пусна новия 6-седалков лифт на Боровец
Новият 6-седалков лифт „Мартинови бараки експрес“ на Боровец бе открит официално днес. Съоръжението бе пуснато в присъствието на вицепремиера по икономическата и демографската Марияна Николова, кмета на община Самоков Владимир Георгиев, зам.-министъра на туризма Любен Кънчев и представители на „Бороспорт“.

Лифтът е с увеличен капацитет до 3000 човека/час при досегашен капацитет 1560 човека/час. Той заменя предишния четириседалков по съществуващата линия. Съоръжението е с иновативна технология и със значително увеличение на скоростта, което позволява изкачването от долна до горна станция да става само 3 минути и половина.

„Новото лифтово съоръжение ще подобри качеството на услугата за посетителите“, заяви Марияна Николова и отбеляза, че кандидатурата на София за домакин на Младежката зимна олимпиада през 2024 г., която беше одобрена от Столичния общински съвет, ще се отрази и на Боровец.

„Имаме намерение част от дисциплините да бъдат тук, което ще е възможност за Боровец отново да се заяви на международната сцена“, посочи вицепремиерът. Тя подчерта, че страната ни има все още неизползван потенциал в тази посока, но това трябва да става в унисон с концепцията за устойчиво развитие, при стриктно спазване на законодателството процедури.
Коментари: 0