Над 1 млрд. устройства ще използват Windows 10

Oперационната система ще достигне устройствата в рамките само на 3 г.

Над 1 млрд. устройства ще използват Windows 10

Снимка: Flickr

152 ~ 1 мин. четене
Microsoft очаква над 1 млрд. устройства да използват Windows 10. При това операционната система ще достигне устройствата в рамките само на 3 г., коментира ръководителят на отдела, развиващ Windows, Тери Мейърсън, цитиран от агенция Bloomberg.

Oчакванията са големи към новата софтуерна платформа. Компанията очаква, че Windows 10 ще е харесан и от производителите на по-малки устройства и смартфони. Идеята е едно приложение да може да работи с Windows 10 независимо на какво устройство се използва. Освен това ще се въведе и плащане чрез сметката при мобилния оператор, което да улесни потребителите в държави, в които кредитните карти не са популярни.

Заедно с останалите новости, които бяха представени по време на конференцията Build 2015, Microsoft се надява да спечели интереса на създателите на приложения. Това е една от основните пречки пред платформата на софтуерния гигант, като много популярни приложения за Android и iOS липсват в Windows Phone.

Мейърсън споделя, че досега не е имало нов Windows, който да накара потребителите масово да искат да го инсталират възможно най-скоро. "Виждам толкова много хора с Windows 7, както и устройства 2-в-1 и си мисля, че имат много по-голям потенциал. Сега се чувствам по-оптимистично", коментира Мейърсън и очаква Windows 10 да успее да привлече интереса на хората.
Подкрепи Economic.bg