Най-богатите в музиката на Острова

Подреждането е на Sunday Times

Най-богатите в музиката на Острова
2048 ~ 2 мин. четене

Музиката е голям бизнес и докато правят турнета, много артисти се сдобиват не само с фенове и известност, но и със сериозни суми. Независимо дали става дума за продуценти, танцьори, текстописци, изпълнители.

Всяка година британският Sunday Times прави класация на най-богатите на Острова.

Изданието представя и отделна класация за най-богатите музиканти. Тя включва танцьори, певци, групи и продуценти.

И въпреки че Адел е сред най-популярните музиканти не само в последните години, но и на всички времена, тя дори не е в Топ 10 на най-богатите хора в музиката на Острова.

Вижте кои са деветимата с най-голямо състояние:

8(изравнен). Майкъл Флетли – 200 млн. паунда

Танцьорът, хореограф и музикант стана популярен още през 90-те години със своите шоута с ирландски танци Riverdance и Lord of the Dance.

8(изравнен). Ринго Стар – 200 млн. паунда

Бившият барабанист на Beatles се радва на богатство не само в годините на голяма слава на групата, но и след това, печелейки както от авторски права, така и от лични музикални проекти.

7. Оливия и Дани Харисън – 210 млн. паунда

Когато почина през 2011 г., китаристът на Beatles Джордж Харисън, той бе наследен от съпругата си и единственото им дете.

6. Кийт Ричардс – 235 млн. паунда

Членовете на бандата Rolling Stones са класирани поотделно. Великият китарист Ричардс се радва на сериозно богатство, сле като през последните години рок динозаврите имат печеливши турнета.

5. Сър Мик Джагър – 250 млн. паунда

Джагър е сред най-известните музиканти в света и печели отлично от авторски права и турнетата на Rolling Stones. Богатството му нарасна и когато през 2014 г. наследи след смъртта й своята дългогодишна партньорка Лорън Скот.

4. Сър Елтън Джон – 290 млн. паунда

Музикалната легенда продължава да увеличава значителното си богатство като пее, композира и участва в различни шоута.

3. U2 - 548 млн. паунда

Sunday Times не разделя отделните изпълнители тук. Ирландската банда, начело с фронтмена си Боно, е сред най-успешните групи на света. Изданието подчертава, че голяма част от тяхното богатство идва от спестени данъци, след като през 2005 г. местят операциите си в Холандия.

2. Лорд Андрю Лойд-Уебър – 740 млн. паунда

Лойд-Уебър е един от най-успешните композитори и музикални директори в света. Неговите мюзикъли, като „Фантомът на операта” и „Котките” се радват на множество посетители дълги години и обикалят света по турнета.

1. Сър Пол Маккартни и Нанси Шевел – 780 млн. паунда

Музикантът има сериозни доходи още от времето на Beatles, както и многобройни успешни соло проекти и турнета. Сега е женен за американската наследница Нанси Шевел, която има собствено богатство от 150 млн. паунда от компанията на баща си.

Подкрепи Economic.bg