Най-добрите компании за работа в САЩ през 2016 г.

Американският сайт за кариери Glassdoor публикува ежегодната си класация

Най-добрите компании за работа в САЩ през 2016 г.

Първото място на най-добрите места за работа в САЩ тази година заема консултантската фирма Bain & Company, производител на софтуер за застрахователния бизнес. 

Най-доброто място за работа сред технологичните компании в САЩ през 2016 г. и второ място в общото класиране заема компанията Facebook. Това показва проучване на американския сайт за кариери Glassdoor, който събира и анализира данни, предоставени от служителите за условията на труд в предприятията през тази година. Третото място е за консултантската фирма Boston Consulting Group, която е и сред най-иновативните в света. 

Миналогодишният лидер беше сайтът за услуги за отдаване на жилища под наем Airbnb, който тази година рязко промени позицията си и вече е на 17-то място сред технологичните компании в рейтинга.

Второто място в списъка на техно компаниите и четвърто в общия рейтинг заема Google, а професионалната социална мрежа LinkedIn е на 5-о. Apple и Microsoft се оказват в края на списъка на дружествата, съответно на 18-о и 19-о място в класирането.

Данните на Glassdoor са получени от анонимни коментари на бивши и настоящи служители на различни фирми. Оценката взема предвид условията на труд, заплатите, бонуси програми, социалния пакет, екип сближаване, обективно управление и др. Класацията включва компании с персонал от най-малко 1000 души. Това не е първата година, когато Facebook получава първото място сред технологичните компании за най-добри за условия на труд. Гигантът води и през 2011 г., 2012 г. и 2013 г.

Коментари: 0