Най-добрите смартфони на разумна цена

Най-добрите смартфони на разумна цена

Снимка: Unsplash

13113 ~ 2 мин. четене
В днешно време смартфоните са по-скъпи от когато и да било. Докато през 2016 г. най-скъпата версия на iPhone струваше 770 долара, то днес цената на флагманския модел на компанията започва от 1100 долара.

Когато се видят цените на топ моделите на Samsung, LG и Google, става ясно, че алтернативите с операционната система Android не са много по-евтини. Samsung Galaxy S10 започваше от 900 долара при дебюта си, а Pixel 3 на Google беше пуснат в продажба при базова цена от 800 долара.

Всичко това обаче не означава, че човек непременно трябва да пожертва огромна сума пари в долари, евро или левове, за да се сдобие с добър смартфон. Ако той няма против да се лиши от някои възможности или пък да е с малко по-стар модел, има няколко добри смартфона, които струват наполовина на най-новия iPhone XS и дори по-малко.

Motorola Moto G7 се продава на цена около 270 долара (около 390 за България). Този смартфон успява да предложи на клиентите малко по-ограничени функции, които по принцип други производители осигуряват само в скъпите си модели – например камера с два обектива и бързо зареждане. Освен това дисплеят му е почти от край до край на рамката.

Apple iPhone 7
може вече да е модел на почти три години, но все още е много добър избор за феновете на iOS, които обаче имат ограничен бюджет. Смартфонът в момента се търгува за около 450 долара (900 лв.) и освен добра скорост на работа предлага водоустойчивост и качествен дисплей.

Razer Phone 2 е доказателство, че на невисока цена може да се купи високопроизводително устройство. При цена от 500 долара (900-1000 лв.) потребителят получава екран с изключително висока честота на опресняване за смартфон (120Hz) и процесор Qualcomm Snapdragon 845, който не е най-нов модел, но захранва по-ранните флагмани големи компании като Samsung.

Samsung Galaxy S9 не е най-новият флагмански модел на южнокорейския гигант, но все още е сред най-добрите устройства на пазара. Смартфонът, чиято цена е също около 500 долара, осигурява огънат в краищата AMOLED-екран с наситени и контрастни цветове, както и висококачествена камера.

Google Pixel 3A е отговорът на Google спрямо стратегията на останалите производители от смартфон индустрията да направят завой към все по-високи цени. 3A е поорязана версия на флагманския Pixel 3. Най-базовата 5.6-инчова версия на Pixel 3A е на цена от 400 долара (от 800 до 1000 лв. за България) и прави изключително ясни снимки на тъмно. Освен това е с OLED екран, който има по-добър контраст от LCD-събратята си.
Подкрепи Economic.bg