Най-добрият ски курорт - Вал Торенс

В Кицбюел раздадоха Световните ски награди

Най-добрият ски курорт - Вал Торенс

Снимка: Wikipedia

4394 ~ 1 мин. четене

Най-високият ски курорт в Европа и най-голям ски район в света Вал Торенс във Франция беше обявен за втора поредна година за най-добрият ски курорт в света.

На церемонията по раздаването на вторите Световни ски награди в Кицбюел, Австрия, Вал Торенс получи признанието след гласуване на туристи, туроператори, медии и потребители. Световните ски награди са организирани от същата компания, която раздава Световните туристически награди, смятани за "Оскарите" в туристическия бранш.

Другите големи победители на церемонията бяха "Стейн Ериксен" в Парк сити, щата Юта, обявен за най-добрия ски хотел в света, "Байърн" в Ривълстоук, Британска Колумбия, отличена за най-добра ски хижа в света, и "ИнтерКонтинентъл" в Давос, Швейцария, който отнесе отличието за най-добрия нов ски хотел в света за 2014 г., съобщава БГНЕС.

Като световна столица на ски кроса Вал Торенс ще приеме две състезания от Световната купа този сезон. С над 600 километра писти, 99% от които се намират над 2000 метра надморска височина, Вал Торенс във Френските Алпи предлага удивителни гледки към повече от 100 алпийски върхове във Франция, Швейцария и Италия.

Подкрепи Economic.bg