Най-големият хотел на летище в Китай отвори врати (галерия)

Aerotel Beijing е част от хотелската верига на летището - Plaza Premium Group

Най-големият хотел на летище в Китай отвори врати (галерия)

Снимка: myaerotel

Енея Георгиева Автор: Енея Георгиева
Високотехнологичното международно летище Daxing в Пекин отвори врати в края на септември. Новият хотел на неговата територия е голям колкото един от вътрешните му терминали.

Aerotel Beijing е част от веригата Plaza Premium Group, и е най-големият хотел, който се намира на летище в Китай, разказва CNN. Той отвори вратите си на 25 септември. Разполага с 215 стаи за гости, има два етажа и се простира на 9 хил. кв. м, което е сравнително малко, имайки предвид, че летището се простира на 700 хил. кв. м.Aerotel Beijing е разположен в северозападната част на летище Daxing и е на пет минути от най-близките вътрешни гишета за регистрация и на 10 минути пеша от международните.

Хотелът се фокусира върху осигуряването на най-необходимото за пътуващите – душове и удобни легла. Дизайнът е сравнително скромен - минималистично обзавеждане и неутрални цветове.На гостите не се налага да плащат за цял ден престой. Те могат да наемат стая за 3, 6, 9 или 12 часа.

„Създадохме Aerotel, за да се погрижим за пътниците, които се нуждаят от място за почивка точно на терминала, без ограничение във времето за престой“, казва в изявление Сонг Хой-си, основател и изпълнителен директор на Plaza Premium Group.

Гостите могат да посетят библиотека Lounge, да се възползват от услугите на ресторанта, който предлага международен бюфет и менюта „А ла карт“, да тренират във фитнес залата, да отсядат в стаи, наподобяващи птици или да посещават игрални зали.Aerotel е и първият хотел от веригата, който разполага с две заседателни зали и многофункционална VIP стая, която може да приеме до 36 гости.


Коментари: 0