Най-големият закрит увеселителен парк напуска Sofia Ring Mall

Funtasy Ring Park е загубил 1,5 млн. лв. заради неспазени клаузи по договора

Най-големият закрит увеселителен парк напуска Sofia Ring Mall
Най-големият увеселителен парк в България - Funtasy Ring Park, официално напуска Sofia Ring Mall. Това обяви в писмо до медиите компанията собственик - Фънтази Паркс енд Геймс ЕООД.

В писмото собствениците изброяват редица причини за решението да напуснат мола. Сред тях е "невъзможността да се проведе ясна и открита дискусия с управниците на мола" във връзка със сериозни различия, появили се вледствие на нарушения на договора за наем от 27 август, сключен между Фънтази Паркс енд Геймс ЕООД и София Саунт Ринг Мол ЕАД.

Сред останалите причини, компанията посочва и неспазване на редица клаузи по договора, засягащи предимно навременното завършване и откриване на обекта, както и предоставянето му в подходящо състояние за експлоатация. 

Управата на мола не е предоставила помещението готово за използване до датата на официалното откриване на мола - 6 ноември 2014 г. От ръководството на увеселителния парк посочват, че все още съществуват строителни недостатъци по инфраструктурата на помещението, които представляват риск за здравето на посетителите и особено на децата.

От фирмата недоволстват и заради неосъществените нива на посещаемост и процент на заетост на търговските площи, гарантирани и обявени от управата на мола в различни медии, както и срещу огромното разминаване с действителните цифри и ненавременната и недостатъчна рекламна кампания. Това е допринесло за загубата на 1,5 млн. лв. за Фънтази Паркс енд Геймс ЕООД.

"Така създадената обстановка е пагубна за функционирането на всеки бизнес", посочват от компанията и уточнаяват, че затова са взели решение да напуснат Sofia Ring Mall.
Коментари: 0