Най-новият електрически велосипед вдига до 45 км/ч

Той има 3D навигация и възможност за свързване с повечето смартфони

Най-новият електрически велосипед вдига до 45 км/ч

Френската компания PEUGEOT представи електрическия велосипед eU01s, който позволява движение със скорост до 45 км/ч и предлага уникалната функционалност на градски или шосеен велосипед. 

eU01s е алтернатива на електрическите велосипеди, ограничени до 25 км/ч, и на традиционните скутери, като позволява на своя водач да оптимизира времето си за пътуване и осигурява безопасността му.

Новият велосипед ще бъде представен на Автомобилния салон в Париж и ще бъде пуснат в продажба в края на годината.

Той е подходящ както за градски условия, така и за междуградските шосета. Неговият водач ще се възползва от по-малкото време за пътуване между дома и работното място, както и от вълнуващото преживяване при ползването му в свободното време.

Неговият електрически мотор BOSCH Performance Line © е свързан с литиево-йонна батерия от 400 или 500 Wh, която осигурява автономност за разстояние от 75 до 95 километра. Сигурността и надеждността на eU01s са оптимизирани благодарение на хидравличните дискови спирачки (180 мм) и ремъчна трансмисия, която не изисква никаква поддръжка.

А за оптимизиране на маршрутите, eU01s е съвместим със системата BOSCH Nyon ©. Този бордови компютър се предлага като опция и е снабден с 4,3-инчов екран. Той управлява степента на подпомагане на въртенето на педалите и предлага множество функции - 3D навигация, спортни тренировки и възможност за свързване с повечето смартфони.

Коментари: 0