Най-новият пътнически самолет в света с първа обиколка

Airbus има 800 потвърдени поръчки за модела

Най-новият пътнически самолет в света с първа обиколка

Най-новият в света пътнически самолет в света Airbus A350 XWB ще направи първата си демо обиколка в Китай в периода 25 юни–2 юли. По време на осемдневния тур, тестовият самолет A350 XWB със сериен номер MSN002 ще лети до Пекин (PEK), Шанхай (SHA), Гуанджоу (CAN), Хайку (HAK) и Ченгду (CTU).

Обиколката се организира в израз на признателност към China Eastern Airlines за поръчката на 20 самолета A350-900 през април 2016 г. Други 10 A350-900 бяха закупени от Air China. Ненадминатото представяне и комфорт на A350 XWB ще осигури конкурентно предимство на китайските авиолинии и ще спомогне за привличането на повече пътници за международни маршрути. Китай е един от най-бързоразвиващите се пазари за въздушен транспорт, като 50% от самолетите, които са в употреба в момента са осигурени от Airbus.

Китайската авиационна индустрия има значителен принос в разработването и създаването на A350 XWB. Инженерният център на Airbus (Пекин) в партньорство с Китайската корпорация за авиационна индустрия взема участие в разработването на проекта, създавайки специфичен дизайн за самолетния корпус, 5% от който се произвежда в Китай. Самолетът A350 XWB е символ на стратегическото сътрудничество между Airbus и китайската авиационна индустрия.

С характерния си въглероден цвят, подчертаващ цялостната конструкция от иновативни материали, MSN002 е един от петте тестови самолета A350-900 на Airbus и един от двата, изцяло оборудвани с интериор на пътническата кабина (42 места в бизнес класа и 210 в икономична). Полетите ще се изпълняват от екипажи на Airbus.

Моделът A350 XWB е с иновативен аеродинамичен дизайн, фюзелаж и крила от въглеродни влакна, както и нови, икономични двигатели Rolls-Royce. Тези иновативни технологии му осигуряват както ненадмината оперативна ефективност с 25% намаление на разхода на гориво и въглеродни емисии, така и значително по-ниски разходи за поддръжка. Просторен, тих, с красив интериор и осветление в кабината, моделът осигурява изключително ниво на комфорт, задавайки нов стандарт за пътниците по време на полет.

Към днешна дата, Airbus има 800 потвърдени поръчки за A350 XWB от 42 световни компании, което го прави един от най-успешните ширококорпусни самолети в света.

Коментари: 0