Слагат шумоизолиращи прегради около заведенията във Варна

Мярката обаче изисква законова промяна

Слагат шумоизолиращи прегради около заведенията във Варна

Община Варна обсъжда промени в нормативната уредба, според която през следващия летен сезон около заведенията на открито в града ще бъдат поставени шумоизолиращи бариери. 

Обсъжда се и уреждане на допустимите нива на шум в местата за развлечение, съобщава БНР.

Собствениците на заведения подкрепят готвените промени.

„Шумозамърсяването, ако трябва така да го наречем, трябва да бъде основно петък срещу събота. Петък вечер и събота вечер, защото тогава хората са с друго настроение, по друг начин, на следващия ден могат да отпочинат и нормалните децибели са тези, при които хората не се оплакват“, заяви Андрей Василев, търговски директор на фирмата, концесионер на градските плажове във Варна.

„Основното, което трябва да се коригира, първо е законът, Законът за здравеопазването в точката, в която се касае шумозамърсяването, след това всички наредби за черноморските градове. Трябва да се помисли за промяна на наредбите, но те трябва да се адаптират към сегашното положение“, добави той.

Целта на промените е чрез повишен контрол да се постигне баланс на интересите на жителите на града и туристите, които идват да се забавляват в морската ни столица, мотивират се вносителите.

Коментари: 0