Най-романтичните острови в света

Вижте едни от най-уникалните кътчета на Земята

Най-романтичните острови в света
6692 ~ 2 мин. четене

Островите са едни от най-желаните дестинации за почивка. Те привличат най-вече с красивата си природа и екзотичните си географски особености. Островите са желани дестинации не само за любители на морски екскурзии, но и за всички останали. Представяме ви 10 от най-мечтаните романтични кътчета в света:

Остров Бали

Известен още като „Островът на хилядата Храма“, Бали е смятан за едно от най-красивите места в света. Разположен на 8 градуса южно от Екватора, той ще ви омае с богатата си история, култура, красиви плажове и изкуства като танци, скулптура и живопис.

Острови Фиджи

Класирани като топ дестинация за меден месец, Фиджи ще ви омаят с причудливи и девствени плажове, предлагащи едни от най-добрите условия за гмуркане в света. Островната държава се намира в Меланезия, Океания и разполага с 322 острова, от които 100 са обитаеми.

Сейшелски острови

Сейшелските о-ви са едни от най-удивителните места в света. Безкрайни бели плажове, кристално чисти води, величествени коралови рифове и редки видове флора и фауна, които не се срещат никъде по света. Тези далечни острови с право са наречени Перлите на Индийския океан.

Френско-Полинезийски острови

Френската Полинезия се намира в източната част на Тихия океан, с обща площ от 4 167 км. Включва 118 острова, като най-популярни сред тях са Бора Бора, Таити и Моореа със средна годишна температура 27 градуса по Целзий.

Хавайски острови

Най-изолираният архипелаг в света, намиращ се на 3000 км от най-близкия континент. Отличен климат, червен пясък и разкошни хотели са само част от разкошната атмосфера, която оставя без дъх всеки посетител на райското кътче.

Остров Мадейра

Една от най-старите туристически дестинации, известна в миналото като убежище за пирати. Ще ви очароват катедралата от 15-ти век, морски деликатеси, традиционна португалска кухня, екзотични плодове и разбира се световно известни винарски изби.

Острови Кук

Носят името на британския изследовател капитан Кук. Идеално място за хора, търсещи спокойствие далеч от шума и показния лукс. Високи хотели няма, само малко на брой плажни постройки. Всеки от 15-те острова има свой характер, гарантиращ различни преживявания.

Гръцки острови

Над 3000 на брой, Гръцките острови се намират в Йонийско, Средиземно и Егейско море. Сред по-известните острови са Тасос, Корфу, Лесбос и Крит, омайващи с дълги плажни ивици, уединени заливчета и приказни пясъчни дюни.

Карибски острови

Карибските о-ви са съставени от държавите Куба, Ямайка, Хаити, Пуерто Рико и много други. Изключително привлекателни за туризъм, известни още с филма „Карибски пирати“. Архипелагът е разположен на Атлантическия океан.

Бермудски острови

На около 1000 км. от Флорида, островите имат добре развит туризъм, а мекият климат и красиви плажове привличат ежегодно хиляди туристи. Островите често биват свързани с мистичния Бермудски триъгълник.

Подкрепи Economic.bg