Най-скъпият полет

Той предлага луксозно пътуване от Ню Йорк до Бомбай

Най-скъпият полет
От 1 май Etihad Airways предложи нов маршрут за полети - от Ню Йорк до Бомбай, през Абу Даби. И той е най-скъпият полет в света с кратко чакане за връзка. Билетът струва 38 000 долара, или над 26 000 британски лири, и то в едната посока.

Скъпарското пътуване се осъществява в специалните луксозни кабинки на Etihad, наречени "The Residence".

При същите условия има още по-скъп полет - от Ню Йорк до Сидни, Австралия, който струва 52 000 долара, или почти 36 000 лири. Но при него има дълго чакане за връзка, каза говорител на авиокомпанията, цитиран от "Бизнесинсайдър".

Луксозните кабинки "The Residence" се състоят от спалня, салон и баня с душ, обзаведени като 5-звезден хотел. Леглото е двойно, с дизайнерски ленени чаршафи, просторна баня, кожена диван, 32-инчов телевизор, две маси за хранене. 

По време на полета пасажерите, наели кабинката, мога да поръчат гурме ястия, приготвени от сервирани от личен готвач на борда.  Пътниците имат и личен иконом, който сервира шампанско за добре дошли на борда и отлежал коняк по време на полета.


На земята билетът включва превоз от и до летището и достъп до частен салон за изчакване на аеропорта.

Кабинките се намират на 5-те нови полета на самолетите Airbus A380  на Etihad до Ню Йорк, Лондон, Абу Даби, Сидни и вече Бомбай.

Коментари: 0