Найджъл Кенеди идва отново в България

Виолистът ще изнесе концерт в НДК на 10 май

Найджъл Кенеди идва отново в България

Световно известният английски цигулар Найджъл Кенеди ще пристигне отново в България за да изнесе концерт пред родните си фенове в зала 1 на НДК. Това ще е негово поредно участие на българската сцена, след като той покори сърцата на хиляди любители в София и Варна.

Събитието ще се състой на 10 май, като ценните пропуски вече са пуснати в продажба, съобщават организаторите от Loud concerts. Билетите вървят на цени от 55 до 110 лева за най-скъпите.

Освен концерта си той ще използва посещението си за да се срещне със своя добър приятел – художника Румен Рачев. Рачев открива своя изложба само ден преди концерта на легендата и ще използва посещението му, за да популяризира събитието. Двамата поддържат много близки отношения, които датират от 1995г., като през 2000г. Найджъл Кенеди дори предлага на родния художник да оформи графично обложката на албума му Kennedy plays Bach, благодарение на който музиканта спечели British Classic Award.

В това издание на концерта Найджъл Кенеди ще демонстрира пред феновете си своя нов проект, като в него преобладават композиции на рок легендата Джими Хендрикс, който е едно от най-големите вдъхновения на Кенеди: „В неговата музика ме привлича широкия мироглед. В звученето му се преплитат влиянията от различни музикални стилове като рок, блус, келтска музика, транс и експериментални стилове. Аз самият съм обвързан по свои начин с много стилове и затова ми се струва естествено да изследвам музиката на Джими Хендрикс“, кометира Кенеди.

Найджъл Кенеди е известен с ексцентричният си стил и способността си да популяризира класическата музика сред младите хора, като използва невероятни похвати, на които само той е способен.

Освен с нетрадиционната си прическа той е известен с това, че по своите концерти често се появява с блуза на английския футболен клуб Астън Вила.

Коментари: 0