Нанков обеща 100 млн. лв. за пътищата в Бургас и региона

Транспортният министър бе на посещение на стартиралата рехабилитация в началото на „Тракия“

Нанков обеща 100 млн. лв. за пътищата в Бургас и региона
704 ~ 1 мин. четене
Нашата цел е до следващия туристически сезон да сме приключи целия скоростен път на север от Бургас с обхода на Поморие, остава само да изградим северната дъга, за която отново ще осигурим финансиране от държавния бюджет. Близо 100 млн.лв. са осигурени от държавата през последните две години и половина за ремонт и строителство на нови пътища, както и за повишаване на пътната безопасност в Бургас и региона. Това заяви транспортният министър Николай Нанков при посещение на големите инфраструктурни обекти, изпълнявани по Черноморието.

По негови думи строителството на една от най-натоварените отсечки – пътят Поморие-Ахелой, върви с ускорени темпове и четирилентовият път ще бъде готов до 18 юни.

Нанков посети и стартиралата рехабилитация в началото на магистрала „Тракия”, на входа на Бургас, чийто участък не е ремонтиран през последните 20 години. Рехабилитацията тук ще завърши до 40 дни, допълни регионалният министър. Той подчерта, че са предвидени средства за пътната инфраструктура в района на Малко Търново, Царево, Камено, Дюлински проход за връзката между Варна и Бургас.

Относно строителството на магистрала „Струма“ транспортният министър заяви, че се изчаква решението на Министерството на културата за откритите археологически находки край пътя и е възможно трасето да бъде преместено.

Коментари: 0