НАП плаши със запори за неплатени данъци

За всеки ден след 30 април се начисляват лихви

НАП плаши със запори за неплатени данъци
3812 ~ 1 мин. четене

НАП призовава гражданите, които са декларирали приходните си данъци за 2014 г. в срока да 30 април, но все още не са довнесли дължимата сума, да го направят В противен случай приходната агенция ще налага запори, пише в писма до граждани, изпратени по електронната поща.

"Платете задължението си в едноседмичен срок. Неплащането на дълга ви ще доведе до процедура по принудително събиране, включително налагането на запор върху възнаграждения или други обезпечения", предупреждават от НАП.

Все пак става ясно, че 94% от българите са изрядни с плащането. "Данъкът по годишната ви данъчна декларация все още не е внесен по сметката на НАП, въпреки че срокът за това изтече в края на април. Подобно поведение имат по-малко от 6% от данъкоплатците в България", пишат данъчните до "провинилия" се гражданин, допълва "Сега".

Данъкоплатците обаче ще си платят за закъснението, тъй като за всеки ден след 30 април се начисляват лихви.

Писмото от данъчните завършва с учтива покана: "В общ интерес е да избегнем налагането на принудителни мерки, затова екипът на НАП е на разположение на телефон 0700 18 700, за да обсъдим възможностите ви да платите".

Всеки, който се чуди каква лихва се е натрупала за закъснението и колко точно трябва да внесе, може да направи справка онлайн на сайта на НАП с електронен подпис или със своя ПИК (персонален идентификационен код), става ясно от писмото.

Подкрепи Economic.bg